Een stortvloed aan iPhone 8 en 8 Plus recensies zijn u ongetwijfeld opgevallen de laatste dagen. Maar wat laat deze telefoon je nou doen dat je oude telefoon niet deed? Hier zijn enkele belangrijke dingen die u kan verwachten van de iPhone 8.

Bluetooth 5. Als je een iPhone van de vorige generatie gebruikt, gebruik je Bluetooth 4, wat overigens een flinke stap voorwaarts was dankzij het lagere stroomverbruik. De iPhone 8-serie gaat naar Bluetooth 5, die een betrouwbaarder en efficiënter verbinding belooft, vooral als het gaat om smart home gadgets. Het nadeel is echter dat er nog geen compatibele Bluetooth 5-gadgets zijn waarmee je het kunt koppelen. De telefoon zal overigens nog steeds prima werken met oude Bluetooth-producten natuurlijk, maar dit is een functie die pas echt loont over een tijdje.

Sneller laden. De lader die bij de iPhone 8 wordt geleverd is dezelfde witte die het altijd al is geweest. Maar als je toegang hebt tot een oplader met een hoger vermogen, zoals die van een iPad Pro of zelfs een USB-C MacBook, kun je je telefoon nu sneller opladen. Het is onduidelijk of dit van invloed zal zijn op de levensduur en duurzaamheid van de accu (snel opladen heeft van oudsher een negatief effect gehad op de accu), maar het is geweldig als je snel moet laden. Uit rapporten blijkt dat je in plusminus 30 minuten ongeveer 50 procent van de batterij kan laden als je een 29W USB-C lader gebruikt voor een MacBook Pro op de iPhone 8.

Videoclips! De camera’s in de iPhone 8 en 8 Plus zijn geüpgraded en Apple heeft een aantal kleine hardware-tweaks aangekondigd, maar die veranderingen worden vooral gerealiseerd als een tweak in video-opname. Je kunt nu 240 fps slow-motion video’s opnemen op full HD (1080p), terwijl de iPhone 7 slechts 720p aankon. De 8 en 8 Plus schieten ook 4K video op 60p, dat vereist heel wat rekenkracht, wat mogelijk is dankzij de snelheidstoename die voortvloeit uit upgrades zoals de nieuwe A11 processor. Kortom: De camera is sneller wanneer u video-opnamen maakt.

Dit zijn maar enkele verbeteringen en upgrades. Blijf ons blog lezen voor meer nieuws!

Categorieën: Algemeen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *