Wat zijn momenteel de beste camera’s om in slow motion te filmen? Terwijl de meeste beelden met ongeveer 30 beelden per seconde worden gefilmd door traditionele camera’s, kunnen de ultrasnelle camera’s hieronder honderden of duizenden beelden per seconde vastleggen. Wanneer de films dan op een normaal tempo worden afgespeeld, creëren we een soort van magie! We hebben voor jou een selectie gemaakt.

GoPro Hero5 Zwart

Net als veel smartphones kan deze camera beelden opnemen met 240 fps, of acht keer langzamer dan in werkelijkheid. In tegenstelling tot uw smartphone kan hij echter goed onder water werken en de druk overleven, zodat hij kan gaan waar de actie is.

Sony RX100 Mark V

Momenten die op de topsnelheid van deze camera’s met 1.000 fps zijn opgenomen, produceren hypnotiserende films. Dat vereist overvloedig licht, dus de Sony’s lens heeft een extra breed diafragma om fotonen in te laten. Een seconde filmtijd wordt 33 seconden weergavetijd.

Fantom VEO 710

Deze professionele camera kan een seconde filmen en voor vijf minuten opnemen. Beelden schieten die cruciaal kunnen zijn in onderzoeksscenario’ s, zoals het analyseren van de resultaten van een crash-veiligheidstest. Met de resolutie op de laagste stand kan de sensor een stoere miljoen beelden per seconde opnemen, waardoor een seconde filmtijd langer duurt dan negen uur weergavetijd. Helaas is deze camera onbetaalbaar voor de gewone man.

Categorieën: Algemeen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *