Als je veel tijd besteedt aan het gebruik van een computer, heb je ongetwijfeld gemerkt dat na verloop van tijd sommige letters op je toetsenbord beginnen te verslijten. Dat leidt tot de vraag: welke toetsen op een toetsenbord hebben de neiging om het snelst te slijten?

Omdat toetsen door het gebruik verslijten, is het logisch om ervan uit te gaan dat de toetsen die het snelst verslijten de toetsen zijn die we het meest gebruiken. Welke zijn dat eigenlijk? Terug in de tijd voor computers, toen schrijfmachines en zetmachines werden gebruikt om woorden op papier te zetten, was dat een vrij eenvoudige vraag om te beantwoorden. Vroeger werd algemeen aanvaard dat de meest gebruikte toets op toetsenborden de spatiebalk was, gevolgd door de letter E. Sommige bronnen houden zich nog steeds aan deze conventie. Een medewerker van Microsoft op het gebied van productmarketing vertelde Business Insider in 2013 bijvoorbeeld dat de meest gebruikte toets de spatiebalk was, gevolgd door de E en de backspace toets.

Maar als je echt het definitieve antwoord wilt, is degene die dat echt weet misschien iemand die de computertoetsen vervangt voor zijn werk. Patrick Halcrow is eigenaar/operator van Laptop-keys. com, die toetsen en onderdelen die nodig zijn, samen met reparatie-instructies, levert aan mensen die hun kapotte laptop toetsenborden moeten repareren. Halcrow legt in een e-mail uit dat de gewoonten vandaag de dag veranderd zijn. Dat komt omdat veel mensen die ooit casual computergebruikers waren overgestapt zijn op het gebruik van smartphones en tablets met touchscreens om e-mails te schrijven en sociale media en video’s te bekijken, en de mensen die nog steeds laptops gebruiken zijn meestal ofwel arbeiders ofwel computergamers.

Zoals Halcrow zegt, gamers bestellen meestal vervangingen voor de W, A, S en D toetsen, evenals de pijltjestoetsen. “Deze specifieke toetsen worden gebruikt voor spelersbewegingen in RPG-spellen,” zegt hij,”en ook voor voertuigbesturing in rijsimulatoren”.

Mensen die desktop- en laptopcomputers gebruiken voor het werk, daarentegen, hebben de neiging om de klinkertoetsen – A, E, I, O en U – en de spatiebalk en de pijltjestoetsen, die Halcrow zei zijn de toetsen die het vaakst worden ingedrukt bij het typen.

Volgens Halcrow hebben mensen de neiging om sleutels te vervangen, meestal vanwege esthetiek – ze houden niet van het uiterlijk van een toetsenbord waar sommige letters versleten zijn – en niet vanwege slijtage aan het onderliggende mechanisme. Als er daadwerkelijk schade is, zegt hij, is dat niet vanwege slijtage, maar omdat het toevallig is. Denk bijvoorbeeld aan huisdieren die een laptop van een tafel kloppen, of kinderen die de toetsen afbreken.

Categorieën: Algemeen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *